13 věcí, které se ve 22 musím naučit

je to blbost, nemusí to být ve 22, ale kamarádka mi poslala článek s věcmi, které bych měla vědět a naučit se s nimi tak žít.. a prý je na to ideální čas ve 22 letech hahah :D ve čtvrtek jsem totiž měla narozeniny, tak proto :))



1) žij každý den, jako by to byl tvůj první den na odstartování nového života nebo kariéry.
každý den je totiž nový začátek, proto se neohlížej na minulost a chyby, kterých ses dopustila a soustřeď se na to, co budeš dělat dál.

2) čas NEJSOU peníze. čas je čas. peníze jsou peníze. ztratíš peníze a můžeš je získat zpět. ztratíš čas a už ho nikdy nevrátíš. zní vám to, jako že si jsou tyhle věci rovny?

3) plány na 5 let dopředu jsou blbost, stejně to nikdy 100% nedodržíme a víceméně budeme jen zklamani, co všechno jsme nestihli apod. dělejme si raději plány na 15 min dopředu a žijme přítomností.. nechme všechno ostatní plynout. 

4) nauč se říkat NE ve správný čas. budeš mít pak víc času se soustředit sama na sebe a budeš žít mnohem příjemnější život, když přestaneš všechny poslouchat na slovo. sama seš svým pánem.

5) ve svém životě uděláš hodně chyb. hodně věcí se ti třeba nepovede a nebo ne podle představ, ale to neznamená, že máš přestat zkoušet a riskovat.. protože jednou, až se ohlédneš za tím, co jsi kdy udělala ti bude víc líto věcí, které jsi neměla odvahu vyzkoušet a ne těch, které jsi vyzkoušela a selhala..

6) otevři oči a napni uši. něco se děje každou vteřinu tvého života. něco se hýbe, vydává zvuky, neustále.. když člověk mluví, je to jako by se mu vypnul mozek a nevnímá okolní svět.. tak buď chvíli ticho a vnímej ( to na mě přesně sedí :D ). jediná výjimka je křik na horské dráze!

7) jsou 2 typy lidí - disciplinovaní a ti ostatní. ti první vždycky uspějí. ti druzí jen občas. pamatuj, že záleží na tom, co děláš denně a čemu se plně věnuješ, takhle získáš to, co chceš.

8) nedělej si nepřátele. nikdo nikomu není nepřítelem, pokud si to sama nevnutíš, všichni jsme jen lidi. a nikdy nevíš, kdy se ti takový nepřítel může hodit, co když bude dělat ve firmě, do který toužíš nastoupit? 

9) poslouchej svůj vnitřní hlas. je chytrý. většinou má pravdu oproti vnějšímu.. když ti někdo řekne o nějakém projektu, který zní špatně , tak asi špatný bude. když zní dobře, ale ty cítíš, že je špatný, tak asi taky špatný bude. 

10) čím víc lidí ti řekne, že je něco špatně nebo že něco děláš špatně, o to víc správný to je. nikdy nezapomeň naslouchat sama sobě, svému instinktu a hlavně - cestičku si šlapeš sama..sama sobě, tak nikoho jiného nevnímej.

11) budeš šťastná díky tomu, jak myslíš a ne kvůli věcem, co se dějí.. mysli pozitivně za každých okolností a bude ti 100x líp.. když se na sebe podíváš do zrcadla, nehledej na sobě nedostatky, ale usměj se na sebe. ucítíš to.

12) život není vždycky fér. ale karma je zdarma.

13) život ti vrátí to, co dostává od tebe. vysílej dobrou energii a on ti to vrátí.

jsou to věci, které všichni všude čteme..čteme je každý den na všech sociálních sítích, čteme citáty, knížky, billboardy, plakáty v metrech..ale přemýšlíme nad tím? uvědomujeme si, že to vlastně fakt dává smysl a že když takhle vážně začneme uvažovat a začneme podle toho žít, tak můžeme ledacos změnit?

já totiž patřím mezi ty lidi, kteří si to přečtou, usmějou se a řeknou si: ty jo, to je pravda..ale druhý den už na to nemyslím, už jsem to zapomněla..takže teď si jako jeden z cílů dávám to, že se tím chci řídit..prostě kašlu na všechno negativní, jsem šťastný člověk a budu poslouchat hlavně sama sebe, protože přece vím nejlíp, co je pro mě dobrý, že jo? :)

tak se mějte krásně a popřemýšlejte nad tím :)

 Niky xxx

kde mě můžete sledovat:
facebook - 
 












instagram - 

Komentáře

  1. Karma zdarma :D to vždycky říkáme s kámoškou a je to svatá pravda. Stejně jako to "naučit se říkat ne". Občas mi to dělá problém a pak si říkám, že jsem měla odmítnout atd.. jen si přidělávám starosti a ubírám energie. Máš pravdu, s většinou bodů souhlasim :)
    www.linheart.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Tak opožděně všechno nejlepší :) dostala jsi krásnou kytici :) a rady jsou pěkné, takové motivační :)

    LADY LENNA

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky