Koupili jsme loď! / czechmex

Dokud nepřidám tenhle článek, nemůžu nic sdílet na své fb stránce, takže vám to musím ted hned všechno říct!! :D

K O U P I L I    J S M E    L O D . 




jmenuje se No. 2, protože to byla bývalého majitele druhá loď, ale jelikož naše je to první loď, napadá nás ji jen přejmenovat na No. 1 , což ale není moc originální, takže uvítám tipy a nápady na jméno. Taky jsem myslela czechmex, protože to jsme prostě my, ale nejsem si tím jistá.. není to moc? :D 

Ale ted už k lodi! Jeli jsme pro ni až do Macclesfield v Cheshire, kdo neví, kdo to je, řeknu vám to asi takhle: Londýn to není. A kousek taky ne.

Ve středu večer (18.3.2020) jsme se sebrali a jeli na Victoria autobusové nádraží, odkud nám v půl 12 večer jel vlak do Manchesteru. Dorazili jsme v 6 ráno a mazali hledat kavárnu, protože jsem potřebovala pracovat a chápete, že jsme byli jediní, co si nějakým způsobem zakrývali pusu a nos? roušky nemáme, ale měli jsme takový šátky na kolo přes obličej + jsme si do něj dali pytel z vysavače.. a jinak nikdo, nic. ani přiblblou šálu, co měli na krku, si nevytáhli přes pusu. achjo. Aspon že ted už taky zavřeli všechny restaurace atd., v ten čtvrtek ráno to byl myslím poslední den, kdy ještě fungovali, tak jsem měla štěstí, že jsem měla kde pracovat.

V 9 ráno nám odtamtud jel vlak do Macclesfield, kde je marina, ve které byla ta naše loď. Bylo to poprvé, co jsme vlezli do lodě a tak nějak tušili, že bude naše. Ani nás nenapadlo, že bychom ji nevzali. Tak bych vám ráda řekla pár důvodů proč a podle čeho jsme se rozhodovali.

Loď je jen 10 let stará! ( všechny ostatní, které jsme viděli, byly minimálně 40 let staré)
Pan majitel si ji celou postavil sám, je to jeho práce a takže o lodi věděl úplně všechno a řekl nám snad každý detail
Bydlel na ní celých těch 10 let a byl to jediný majitel ( ty ostatní lodě měli třeba 20 různých majitelů a nikdo pořádně neznal historii té lodě )
Je dlouhá, ale né extrémně. Má prostornou kuchyn a obří nádrž na vodu - 1000 litrů!!! ( ostatní lodě měli třeba 250 litrů.
Má velký potenciál a strašně se těšíme, až si vnitřek celý předeláme podle sebe.
Byla za lepší cenu, než některé z těch starších ve špatném stavu.
A jako poslední je spodek lodi. Nevím, jak se tomu říká, je v perfektním stavu, což je nejvíc důležitý. (ostatní lodě potřebovaly celý spodek předelat, což může stát klidně i 10 000 liber)




Když jsme si ji celou prohlídli a rozhodli se ji koupit, tak jsem rovnou zaplatila pojištění a licenci, abychom hned mohli vyrazit, ale nakonec jsme zůstali první noc zaparkovaní v té maríně, abychom ještě druhý den s majitelem tu lod připravili na cestu, takže natankovali, doplnili olej atd, což byla pecka, protože jsme byli napojeni na elektřinu a mohli si vše nabít, zapnout topení, kdyby krb nestačil a hlavně jsme si tu mohli svítit ostošest.


a to jsme my, naše loď a krásný západ slunce 💗

To jsme ještě netušili, co nás bude čekat druhý den...




Komentáře

Oblíbené příspěvky