Brighton / #travelwithniky


Ahooj,

nemohla jsem se dočkat, až tenhle článek napíšu a dokonce jsem i litovala, že jsem si s sebou nevzala počítač, každopádně díky tomu jsem se k tomu dostala až teď.. Adam odletěl v sobotu večer a já od té doby neměla vůbec čas si sednout a psát..až do dneška.

Brighton jsem si zamilovala! Hodně lidí v práci mi říkalo, že Brighton je nic moc a ať radši jedeme do Cornwallu, jenže to by bylo na dýl a Adam tu byl jen pár dní, takže Cornwall si necháme na léto, každopádně teda že je Brighton nic moc bych vážně neřekla, já si ho zamilovala!



Jeli jsme autobusem z Londýna, cesta trvala hodinku, uteklo to jak prd a ještě jsme měli hezký výhled z vlaku, takže já si nemůžu stěžovat..dokonce jsem našla i jízdenku v akci a zpáteční jízdenka dohromady pro 2 lidi stála 27 liber! No nekup to :D

Brighton je jedním z největších a nejznámějších pobřežních letovisek Velké Británie..



Po příjezdu jsme se šli přes celé "náměstí" ubytovat na hotel, ze kterýho jsem byla taky nadšená! Jmenoval se Kemp Townhouse, byl na bomba místě a hlavně pokoj nádhera.



koupelna mi nešla vyfotit, ale kdybyste jí viděli... :D byla sice nádherná, ale sprcha neměla žádnou ohrádku, takže když jste se myli, tak pak byla komplet celá koupelna pod vodou, přišlo mi to hrozně vtipný :D


Když jsme se ubytovali, šli jsme na nekonečnou procházku po celém Brightonu, najedli jsme se v Italské restauraci, kde si Adam dal fish and chips haha a já svoje oblíbený aglio olio špagety, který jsem jedla denodenně v Praze :)

tohle miluju! nešli jsme dovnitř, ani jsem nikdy jejich ručně krájený hranolky neměla, ale moc se mi to líbí a hlavně jsem to fotila přes silnici z druhého chodníku a autobus kvůli mě zastavil, aby mi nezkazil fotku, chápete to? já z toho byla hotová :D

Zamilovala jsem si rohový baráky.. jak v Brightonu, tak v Londýně jich je nespočet a mě přijdou neskutečně fotogenický..

Tyhle uličky mi připomínají Llandudno ve Wales, kde bydlela naše anglická babička s dědou, že to vypadá úplně stejně, mami???

vidíte to počasí? nemůžu být vděčnější..den před tím, než Adam přiletěl tak šíleně přšelo a od té doby, co už je Adam  zas v Praze je tu opět odporně, ale těch 5 dní, co tu byl bylo takhle krásně.. DĚKUJU TI BOŽE.




Nachodili jsme asi 20km, kochali se vším možným, vypili asi 4 litry kafe ve všech rozkošných kavárnách a bylo nám krásně.. mimochodem, máte to tak taky, že když vidíte rozkošnou kavárnu, tak do ní prostě musíte jít na to kafe už jen kvůli tomu, jak je roztomilá? já to dřív neměla, v Praze jsem měla jedno kafe denně, občas ani to ne a tady? Piju ho víc jak vodu a to je u mě co říct :D



The Lanes - moje nejoblíbenější část Brightonu (hned po mole) , je to několik úzkých uliček za sebou plný různých malých krámků a antiků.. tady by se ti mamí líbilo.


to je nádhera, co?
Adam je můj nejoblíbenější model..vždycky si přeju nějakou fotku sebe,tak si jí v hlavě představím a pak donutím Adama na ní zapózovat, protože já se stydím a je mi blbý si o to furt říkat. Takže z toho sice vznikne fotka podle mých představ, ale místo mě je modelem Adam, což vlastně vůbec nevadí ❤

Furt jsem překvapená z toho, kolik za tu dobu, co tu byl Adam mám šťastně vypadajících momentek.. já mám svůj určitej ksicht, kterej nastavím na všechny fotky, ale přitom vznikají i takovýhle momentky, kde jsem vysmátá jak lečo a myslím, že takovýhle fotky mají mnohem větší kouzlo, než ty moje nastavovaný:)

West Pier - znáte? plno lidí o něm vůbec neví.. pokud vás to zajímá, tak si o tom přečtěte víc na wikipedii, mě to přijde neskutečně zajímavý, ale nechci vám tu o tom psát sloh, ať vás neunudím,.každopádně je to smutný, molo je opuštěný už několik let, v roce 2003 hořelo, několik dní se hasilo a tím, že se o něj nepečuje, tak ho vlny bortí víc a víc a za chvíli z něj asi nezbyde nic..vzhledem k tomu, že to bývalo nejoblíbenější a nejaktivnější molo, tak je to prostě smutný



večer jsme si dali running sushi a šli vyřízení spát.. miluju dny jako byl tenhle a přála bych si jich v životě zažít co nejvíc, protože čím dál víc zjišťuju, že cestovat a poznávat nový země, města, historie a zajímavosti mě naplňuje ze všeho nejvíc..

omlouvám se za další mega dlouhý článek, mám prostě úchylku přidat tunu fotek, protože se nikdy nemůžu rozhodnout, který přidám.. a vzhledem k tomu, že jich další tunu mám v záloze, tak je určitě čekejte v článku My Month in pictures :)))))

Mějte krásné úterý!

Niky xxx


Komentáře

  1. Krásný fotky a článek. Já osobně se do Brightonu zamilovala na první pohled - v kombinaci s výletem na Beachy Head to byl jeden y nejlepších výletů tady v Anglii... ale Cornwall mám na seznamu přání taky :)

    Zápisky z cest a života v Anglii ⇨ Secrets of M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) viď že je Brighton bomba? A to mě od něj plno lidí odrazovalo, tak jsem ráda, že se ti tam taky tak líbí :)

      Vymazat
  2. Brighton je jedno z miest, ktoré chcem veľmi navštíviť.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  3. Už delší dobu si říkám, až poletím do Anglie tak bych chtěla Brighton navštívit. Ale tohle byla poslední kapka, z tvého článku to zní ještě líp, než jsem si myslela, takže určitě připisuju na seznam, co chci navštívit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda, udělala jsi mi radost :)) tak ti moc přeju, aby ti to vyšlo a doufám, že si to tam užiješ tak jako já! :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky